6 redenen waarom Voetreflextherapie zo gezond is

 
  1. Het ontspant en ontstresst

Je lichaam reageert direct op een massage. Je spieren ontspannen. Door de focus op je voeten gaat de aandacht daar helemaal naar toe. Je komt meteen in het hier en nu en al die nog-te-doen-zaken verdwijnen even naar de achtergrond. En daarom is voetreflexologie een goede remedie tegen stress: alles glijdt van je af en dat geeft je lichaam de kans zich te herstellen.

  1. Stilt pijn

Dit herken je vast: je stoot je en automatisch wrijf je over de pijnlijke plek. En ja…even later vermindert de pijn. Eenzelfde werking heeft ook voetreflexologie. Door een aanhoudende druk op een reflexgebied of drukpunt vermindert de pijn in het verstoorde reflexgebied. En juist daardoor gaat de energie weer stromen.

  1. Boost voor je afweer

Uit allerlei onderzoeken van de laatste jaren blijkt dat massages bijdragen aan een betere werking van je afweer, oftewel je immuunsysteem. Zo is ontdekt dat het aantal witte bloedcellen toeneemt, wat betekent dat er meer zeg maar “soldaatjes” in je bloed zijn om de strijd aan te gaan met ziekteverwekkers of ontspoorde cellen.

  1. Verbetert de doorbloeding

Je voelt het direct als je gaat staan na een voetreflexmassage: je voeten voelen lichter, warmer en soepeler. Dat komt om dat massage de doorbloeding stimuleert en afvalstoffen verwijdert. Volgens de principes van de reflexologie gebeurt dit niet alleen in de voeten, maar ook in de rest van je lichaam. Je stofwisseling verbetert daardoor waardoor je er eveneens een stuk beter gaat uitzien.

  1. Bevordert een goede nachtrust

Menigeen licht ‘s nachts nog wel eens wakker. Oorzaak nummer 1 is stress. Bij stress maak je het hormoon cortisol aan en die houdt je alert en waakzaam. Geen goede uitgangsituatie om lekker diep te gaan slapen… Een voetreflexologie behandeling ontspant lichaam en geest. Daardoor neemt het cortisol af in je bloed. En kan je natuurlijk slaapritme zich herstellen.

  1. Oppepper voor je humeur

Tot slot, voetreflexologie is een ultieme oppepper voor je humeur! Omdat het de hoeveelheid geluksstofjes, zoals serotonine en dopamine, verhoogt. Dus nog een reden om je wat vaker over te geven aan zo’n heerlijk voetreflexmassage!