Wat is Reflexologie?

Reflexologie is een natuurlijke geneeswijze die al duizenden jaren geleden in landen als Egypte, China en India werd toegepast. Uitgangspunt is dat op de voeten, de handen en het hoofd zones liggen die corresponderen met alle organen en weefsels van het lichaam. Wanneer je die zones op de voeten masseert, masseer je eigenlijk datzelfde deel in je lichaam.
De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, een betere energiedoorstroming en afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem.
Massage van deze zones stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, zet aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest.

Reflexzonetherapie is een a- specifieke behandelwijze, dat wil zeggen dat niet alleen de klacht of symptoom worden behandeld, maar de persoon als eenheid, als geheel. Lichaam en geest kunnen niet van elkaar worden gescheiden. Het een beïnvloed het ander.

Tijdens de behandeling bewerk ik de hele voet. Door het bewerken van de reflexen kunnen de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen worden, waardoor het lichaam zèlf weer in balans kan komen en zo het genezingsproces kan beginnen. Bij voetreflextherapie wordt dus niet alleen de klacht behandeld, maar de mens in zijn totaliteit.