Covid-19

Voetreflexologie voor ex-Corona patiënten

Zeer veel mensen zijn wereldwijd ziek geworden na een besmetting met Covid-19. Zoals nu welbekend is weten we dat na het doormaken van een Covid-19 infectie er patiënten zijn die nog lange tijd erna klachten kunnen hebben. De meest voorkomende klachten zijn (extreme) vermoeidheid en kortademigheid. Sommige mensen houden last van maagklachten, rusteloosheid, slecht slapen, zwakke knieën, pijn op de borst, hoofdpijn, concentratieproblemen en geheugenverlies enz. Ook angst, depressie en post-traumatische stoornissen kunnen een gevolg zijn van de doorgemaakte Covid-19 besmetting. Het is voor patiënten en hun omgeving vaak een enerverende tijd geweest waarin ze in een achtbaan van emoties gezeten hebben.

Reflexzonetherapie richt zich op het versterken van de gezondheid en de vitaliteit van de cliënt. Naast de focus op fysieke klachten is er ook aandacht voor de psychische belasting die het doormaken van de infectie met zich heeft meegebracht. Er is begrip voor de emotionele en mentale druk die het geeft wanneer klachten aanhouden.

De intensiteit van de behandeling wordt afgestemd op het energie niveau van de cliënt. Door de massages die gegeven worden, wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en wordt het herstel van de cliënt ondersteund. Door goed te doseren en reacties te observeren wordt er samen met de cliënt geleidelijk gewerkt aan herstel.