Familieopstellingen in combinatie met Voetreflexologie

 

Veel van onze patronen, overtuigingen en gedrag vinden hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid. Door de onlosmakelijke verbinding met alle familieleden nemen we niet alleen bekrachtigende, maar ook beperkende patronen mee, die allemaal doorwerken in ons dagelijks functioneren. Een familiesysteem heeft een volgorde, iedereen heeft een unieke plek. Sta je onbewust niet op de juiste plek, dan kan het zijn dat je (lichamelijke) problemen ervaart. Een (familie)opstelling geeft weer hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het betreffende systeem zijn.

Binnen mijn praktijk maak ik gebruik van halfedelstenen om dit inzichtelijk te maken. Door met de halfedelstenen een situatie op te stellen, kun je er van een afstand naar kijken. Zo kunnen thema’s en patronen aan het licht komen, waar we ons normaal gesproken niet bewust van zijn. Het doel van een opstelling is in eerste instantie bewustwording. Het kan je persoonlijke handelen verhelderen. Het kan ook inzicht geven in de persoonlijke plaats binnen een familie of ander systeem en in de onderliggende problematiek van klachten. Met een familieopstelling kun je het systeem opnieuw ‘ordenen’, zodat je weer de juiste plek in kan nemen. Hierdoor komt er balans en kan de levensenergie weer gaan stromen.

Het effect van een voetreflexmassage na een opstelling is om de nieuwe informatie van de verkregen inzichten te laten opnemen in zowel het denkgeheugen als in het lichaamsgeheugen. De verbinding zorgt voor integratie waardoor je weer in balans kunt komen en klachten kunnen verminderen. Ook kan het zijn dat door de opstelling de oorzaak van een klacht of probleem helder wordt, waarna het behandelplan hierop gericht kan worden.

Je kunt een opstelling doen bij terugkerende patronen:

– Er is vaak strijd met je partner, familie, collega’s
– Je wilt bepaalde stappen zetten en dit lukt steeds maar niet
– Je overvraagt jezelf keer op keer
– Je loopt steeds vast in werk of andere situaties
– Je bent altijd maar aan het zorgen voor anderen
– Het lukt je niet om te ontspannen

Ook kan een opstelling over allerlei vragen gaan:

– Hoe komt het dat ik me altijd heel verantwoordelijk voel?
– Hoe krijg ik meer inzicht in mijn ziekte/klacht?
– Wat houdt me tegen mijn eigen leven vorm te geven?
– Hoe kan ik meer in mijn kracht komen staan?
– Hoe vind ik meer rust in mijzelf?
– Ik heb alles, en toch voel ik me niet gelukkig…
– Hoe ga ik om met mijn angst, boosheid, schuld, verdriet….

Een opstelling kan verrassende inzichten geven. Elk nieuw inzicht brengt vastzittende energie in beweging. Door de (h)erkenning kunnen innerlijke conflicten oplossen. Je kunt je eigen plek weer in gaan nemen en je anders gaan verhouden.

Heb ik je geprikkeld om naar jouw patronen en overtuigingen te gaan kijken ? Neem dan contact met me op voor een helende ervaring.

Warme groet, Sandy