Handreflexologie

 

Naast de reflexologie die toegepast kan worden op de voeten, kan dit natuurlijk ook op de handen. Het doel van de behandeling is hetzelfde: het herstellen van de balans in lichaam en geest, zodat je je weer lekker en vitaal voelt.

Handreflexologie is minder bekend en wordt minder vaak toegepast dan een voetreflexmassage. De effecten ervan zijn echter navenant alleen werkt een handmassage doorgaans wat trager. Omdat je handen minder gevoelig zijn. De huid is wat harder en dikker dan die van de voet. Ze staan immers dagelijks bloot aan allerlei weersinvloeden, water en dergelijke. Anderzijds biedt een handreflexmassage uitkomst als bijvoorbeeld de voeten niet te behandelen zijn vanwege een botbreuk, extreme eeltvorming, eczeem of omdat je het gewoonweg niet fijn vindt dat iemand aan je voeten zit.

Je kunt de handen ook zien als “lange tenen”. Bij klachten aan hoofd-, schoudergebied is er een groter oppervlakte wat behandeld kan worden waardoor de handen bij deze klachten bij uitstek goed zijn om te masseren, eventueel naast een voetreflexbehandeling.

Natuurlijk kunt u bij mij in de praktijk ook terecht voor een heerlijke handmassage !