Hormonen en ontzuren.

 

Hormonen en Ontzuren

Ons hormoonstelsel is complex en de aanmaak van hormonen is een gevoelig proces. Meestal worden hormonen rechtstreeks in verband gebracht met de menopauze of emotionele eetbuien, maar ons endocrien (hormoon) systeem is uitgebreider dan alleen dat kleine stukje en het heeft vele belangrijke functies.  In het dagelijks leven zien we steeds vaker dat mensen kampen met verzuring en een verstoorde hormoonbalans. Een verzuring eindigt meestal in klachten of overgewicht om nog maar niet te spreken over het gebrek aan energie. Als het op gezondheid aankomt hebben hormonen en goede bacteriën een veel grotere invloed dan mensen zich realiseren. Hormonen zijn namelijk de boodschappers van gezondheid binnen ons lichaam.  Alles in ons lichaam werkt alleen binnen bepaalde fysisch-chemische voorwaarden. Dat zijn o.a. de juiste temperatuur, het juiste hormonale evenwicht (daaronder horen alle lichaamshormonen), een gebalanceerd immuunsysteem en de juiste zuurgraad. De juiste zuurgraad is dus een van de voorwaarden voor een goede gezondheid. Zonder een juiste zuurgraad is het niet mogelijk goed gezond te zijn en te blijven.

In het dagelijks leven zien we steeds vaker dat mensen last hebben van een onjuiste zuurgraad (verzuring)  en hierdoor ook een verstoorde hormoonbalans. Een verzuring eindigt meestal in klachten of overgewicht, om nog maar niet te spreken over een gebrek aan energie. Zaken die van negatieve invloed kunnen zijn op ons dagelijks functioneren en ons welbevinden. Om de verzuring van het lichaam aan te pakken en daarmee de hormoonbalans te herstellen is het noodzakelijk om naar je voedingspatroon te kijken. Ook zaken als stress, gebruik van schadelijks stoffen, electrosmog en straling spelen hierbij een rol.

Wat kan voetreflextherapie hierin voor uw betekenen?

Binnen deze therapeutische momenten meten wij enerzijds de verzuring bij u en anderzijds adviseren wij u uitgebreid met leefadviezen om de eventueel verstoorde balans omtrent de zuurgraad en hormonen weer te herstellen.