Internationale week van de Reflexologie 22-29 September 2019

 

In de laatste week van september geven  voetreflextherapeuten landelijk aandacht aan één bepaald thema. Voor 2019 is dat: Reflexzone therapie bij stress en burn-out. 

Stress is beroeps ziektenummer 1!  Steeds meer mensen ervaren stress in hun dagelijks leven. Normaliter zijn stressreacties van korte duur en een beetje stress is geen probleem. Helaas is het in onze tijd steeds moeilijker om spanning en ontspanning met elkaar af te wisselen. Werk gebeurt onder hoge tijdsdruk en eist toenemende flexibiliteit.  Steeds vaker verschijnen hierbij klachten, ruim één op de acht werknemers heeft last van burn-out klachten.  Daarbij komt ook nog eens de de grote sociale druk van buitenaf en die men zichzelf tegenwoordig oplegt via social media, sporten, sociale contacten enz.

Reflexzonetherapie staat bekend om het ontspannende effect op lichaam en geest. Over het onderliggende mechanisme bestaat nog geen wetenschappelijke overeenstemming. De combinatie van lichte aanraking en stevige druk met speciale technieken zorgen voor aantoonbare fysiologische veranderingen in het lichaam, geven een diepe ontspanning en verminderen symptomen van stress. Mensen die reflexzonetherapie ondergaan rapporteren een beter gevoel van welbevinden en een hoge kwaliteit van leven.

Wilt u ervaren wat Voetreflexologie voor u kan betekenen, maak dan in de Week van de Reflexologie een kennismakings afspraak en u ontvangt de voetreflexmassage voor de helft van de prijs.